اردیبهشت ۳۱, ۱۴۰۳
سایت شخصی سید مرتضی سقائیان نژاد
Image default
اخبار خبر

آمادگی شهرداری قم برای همکاری با سازمان برنامه توسعه ملل متحد (UNDP) در ایران

 دکتر سید مرتضی سقائیان‌نژاد در دیدار با کلودیو پروویداس نماینده برنامه توسعه ملل متحد (UNDP) در ایران با اشاره به نخستین سفر وی به شهر قم اظهار داشت: شهرداری به‌عنوان مدیریت شهری به‌دنبال مباحث اجرایی و عملیاتی بوده و حفظ محیط‌زیست مهم‌ترین دغدغه ماست.

وی آشنایی مجموعه شهرداری با فعالیت‌های (UNDP) را مورد ارزیابی قرارداد و افزود: با توجه به وجود تحریم‌ها زمینه و محدوده فعالیت این مجموعه در ایران می‌بایست مشخص شود تا برای برقراری ارتباط دوجانبه اطلاعات لازم در اختیار طرفین قرار گیرد.

شهردار قم همچنین بعد از ارائه گزارش حوزه فعالیت‌های سازمان برنامه توسعه ملل متحد (UNDP) در ایران توسط نماینده این مجموعه، ادامه داد: یکی از راه های ارتباط با جهان خواهرخواندگی میان شهرها است که قم نیز این موضوع را در مباحثی مانند آتش‌نشانی، حمل‌ونقل و فضای سبز از طریق کشورهای المان، ترکیه و اسپانیا دنبال می‌کرد، اما بعد از تحریم‌ها و کرونا این ارتباطات کاهش پیدا کرد.

وی با اشاره به آشنایی با فعالیت‌های سازمان برنامه توسعه ملل متحد (UNDP) در جهان گفت: دو معضل کرونا و تحریم‌ها در ایران اجازه بسیاری از فعالیت‌ها را نمی‌دهد و ما می‌خواهیم با شناخت از ظرفیت‌های این سازمان در ایران با توجه به شرایط جدید به نحو شایسته‌ای از آن‌ها استفاده کنیم.

دکتر سقائیان‌نژاد در ادامه معرفی شهر قم و ظرفیت‌های این شهر ازجمله تاریخ هفت‌هزارساله قم و مبدأ انقلاب اسلامی را یادآور شد و افزود: علاوه بر حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه (س) و مسجد مقدس جمکران به‌عنوان ۲ قطب اصلی شهر مقدس قم، هم‌اکنون در این شهر از بیش از ۱۲۰ کشور جهان دانشجو و طلبه علوم دینی زندگی و تحصیل می‌کند که به‌مثابه نماینده این ۱۲۰ کشور هستند و علاوه بر آن بیش از ۶۰۰ مرکز تحقیقاتی و پژوهشی در قم فعالیت دارند.

وی تضارب افکار در شهر قم و مرکزیت تشیع جهان با توجه به وجود بزرگ‌ترین حوزه علمیه جهان و دفاتر مراجع بزرگ شیعه در قم را نیز از دیگر ظرفیت‌های منحصربه‌فرد قم دانست و ادامه داد: قم شهری بین‌المللی و پذیرای سالانه بیش از ۲۰ میلیون گردشگر مذهبی است و در بعضی زمینه‌ها از دیگر شهرها و حتی پایتخت ایران نیز وجوه بین‌المللی بیشتری را داراست.

شهردار قم تعیین قم به‌عنوان پایلوت شهر هوشمند در کشور را یادآور شد و گفت: یکی از برنامه‌های شهرداری برای شهر قم با اقلیم خشک و داشتن هوایی نسبتاً آلوده توسعه فضای سبز بوده که در ۷ سال گذشته توانسته به ازای هر نفر ۷ مترمربع فضای سبز را افزایش داده و این عدد را از ۱۳ مترمربع به بیش از ۲۰ مترمربع به ازای هر نفر برساند.

وی برنامه شهرداری قم را در توسعه فضای سبز در برنامه ۱۴۰۴ مطرح و خاطرنشان کرد: تا سال ۱۴۰۴ سرانه فضای سبز به ازای هر نفر به ۲۶ مترمربع و هم‌تراز استاندارد جهانی خواهد رسید که با برنامه‌ریزی‌های انجام‌شده آب آن نیز از پساب و آب خاکستری تأمین می‌شود و این‌یکی از موضوعات کلیدی ما است.

دکتر سقاییان نژاد مسئله دوم شهرداری را مدیریت پسماند عنوان و تصریح کرد: در سال ۱۳۹۴ روزانه ۷۰۰ تن زباله دفن می‌شد اما در حال حاضر دو خط تولید کود کمپوست به ظرفیت ۳۰۰ تن برای هر خط ایجادشده که یکی از دو خط سال‌هاست به بهره‌برداری رسیده و یکی دیگر از خطوط در آینده نزدیک به بهره‌برداری می‌رسد.

وی ادامه داد: برای ۱۰۰ تن باقی‌مانده در بخش بازیافت در حال برنامه‌ریزی هستیم و بر تفکیک زباله از مقصد تأکیدداریم و این راهکار و مسیر شهرداری قم در حوزه محیط‌زیست بوده و همچنین برای امحاء پسماندهای بیمارستانی نیز دستگاهی با ظرفیت ۱۰ تن از کشور چین به قم آورده شده است و از سال گذشته مشغول فعالیت است.

شهردار قم تولید و استفاده از کود کمپوست را از دیگر موضوعات قابل‌بحث در همکاری با(UNDP)   دانست و اظهار داشت: موضوع سوم همکاری در حوزه ایمنی شهری است، سازمان آتش‌نشانی شهرداری قم ازنظر استاندارد و سرانه در کشور نمونه بوده و ازنظر تجهیزات و کاربردهای مختلف و کاهش زمان رسیدن مأموران می‌توانیم همکاری‌هایی داشته باشیم.

وی استفاده از انرژی‌های نوین در بوستان‌های قم را مطرح کرد و گفت: امروز در بسیاری از بوستان‌های قم از انرژی‌های پاک استفاده می‌شود و در بخش خانه‌های سبز نیز در سال‌های گذشته اقداماتی انجام‌شده و برای متقاضیانی که استاندارهای یک‌خانه سبز را اجرا کنند، امتیازاتی قائل می‌شویم.

دکتر سقائیان‌نژاد همکاری برای ایمنی در حوزه حمل‌ونقل را نیز مطرح کرد و ادامه داد: صحبت‌های امروز باید کارشناسی شده و در قالب جزئیات اجرایی برای تفاهم‌نامه آماده شود و می‌توانیم از تجربیات شما در کشورهای مختلف نیز استفاده کنیم.

شهردار قم با اشاره به فرهنگ غنی ایران و تکیه استانداردهای حقوق بشر جهانی بر پایه‌های فرهنگی ایران گفت: ایران بافرهنگ و تمدنی چندین هزارساله از کشوری با قدمت ۲۰۰ سال تقلید نکرده و دنیا نمی‌تواند ایران را به خاطر نوع فرهنگش تحریم کند و ما می‌خواهیم با حفظ فرهنگ و احترام به آزادی ما با دنیا گفتگو داشته باشیم و مستقل کارهای خود را دنبال کنیم.

وی ادامه داد: امروز یک‌جانبه‌گرایی  ما خوشحال هستیم کشورها در چارچوب سازمان برنامه توسعه ملل متحد (UNDP) باهم گفت‌وگو کرده و قم نیز از این فرصت استفاده خواهد کرد تا  بعد از کار کارشناسی در قالب عقد تفاهم‌نامه‌ای این همکاری‌ها را به اجرا برسانیم.

image_print

نوشته های مرتبط

پیام تبریک شهردار قم به مناسبت فرارسیدن هفته فراجا

najafzadeh

راه‌اندازی ۱۳ سامانه الکترونیکی شهروندی در قم

najafzadeh

پیام تبریک شهردار قم به مناسبت انتصاب سردار رادان

najafzadeh