اردیبهشت ۲۹, ۱۴۰۳
سایت شخصی سید مرتضی سقائیان نژاد
Image default
اخبار خبر

نشست رسانه‌ای شهردار قم-۵/برنامه‌های شهرداری قم برای جمکران/مخالف نگاه پهنه‌ای به بافت تاریخی هستیم/آمادگی همکاری با طرح اقدام ملی مسکن

دکتر سید مرتضی سقائیان‌نژاد امروز در نشست رسانه‌ای که در سالن جلسات شهرداری قم برگزار شد، در پاسخ به سؤالی درباره مشکلات منطقه جمکران اظهار داشت: منطقه جمکران به‌صورت قانونی حدود سه ماه بوده که وارد محدوده شهری شده است؛ تا پیش‌ازاین جمکران در حریم شهری قرار نداشت که شهرداری در این قسمت نمی‌تواند جز نظارت کاری انجام دهد.

وی با اشاره به اینکه سه خیابان مهم در این منطقه پیش‌بینی‌شده است ابراز کرد: تنها یکی از این خیابان‌ها نیاز به ۲۲۰ قطعه آزادسازی و ۳۰۰ میلیارد تومان هزینه می‌خواهد .

شهردار قم با بیان اینکه اگر بخواهیم واقعاً برای جمکران کاری انجام شود نیاز به زمینه‌سازی دارد گفت: ۴۰ هکتار از اراضی جمکران انحصاراً به فضای سبز داده‌شده است که یعنی امکان هیچ تغییر کاربری ندارد که اگر این انحصار برداشته شود می‌توانیم ۱۵ هکتار برای فضای سبز اختصاص داده و مابقی را تغییر کاربری دهیم.

وی با تأکید بر اینکه شهرداری اگر بتواند قانون ماده ۱۰۱ را در این منطقه اجرا کند، منابع لازم برای اجرای پروژه‌ها را خواهد داشت، افزود: تا این شرایط فراهم نشود شهرداری قم بودجه‌ای ندارد و عاقبت پروژه‌های این محدوده مانند خیابان شهیدان برقعی و فاز پنج عمار یاسر می‌شود.

دکتر سقائیان‌نژاد ادامه داد: در سفر ریاست‌جمهوری وزیر محترم راه و شهرسازی انحصار فضای سبز را از این اراضی برداشته شد و دیگر می‌توانیم با کمک کمیسیون ماده پنج کار را پیش ببریم.

وی همچنین در پاسخ به سؤالی درباره اعتراضات برخی از مالکان مسیر پروژه ادامه جمهوری در منطقه دو اظهار داشت: ملاقات متعددی با مردم این منطقه داشتم و در دفتر یکی از نمایندگان مجلس، شورای شهر و مسجد محل این ملاقات‌ها صورت گرفته است.

شهردار قم با بیان اینکه وقتی یک پروژه در شهر انجام می‌دهیم منافع عموم برایمان مطرح است افزود: انتظاراتی برخی از عزیزان داشتند که نزدیک به ۳۰۰ میلیارد تومان هزینه پروژه را اضافه می‌کرد. این پول از جیب مردم برای نفع چند نفر باید پرداخت شود؟ در ضمن این املاک هم ضرر نکردند فقط سودشان مقداری از انتظار خودشان کمتر بوده است.

دکتر سقائیان‌نژاد معتقد است تونل جمهوری یک پروژه زیربنایی است که در آینده با تکمیل محور یادگار امام به ثمر خواهد نشست.

وی در ادامه در پاسخ به سؤالی درباره دادن مجوز آپارتمان‌سازی در بافت تاریخی شهر قم گفت: اینکه شهرداری مجوز بلندمرتبه‌سازی در بافت تاریخی داده است قبول نداریم؛ جایی که در بافت است فقط یک طبقه حق دادن مجوز دادیم که البته برخی مجوزهای قدیمی هم در این محدوده وجود دارد.

شهردار قم اضافه کرد: بحث ما این است که به چه دلیل باید به بافت تاریخی پهنه‌ای نگاه کرد؟ در اصفهان با وجود بافت تاریخی بسیار ارزشمند، حریم‌های درجه‌یک، دو و سه برای هر بنای تاریخی در نظر گرفتیم و با ثبت جهانی بافت مخالفت کردیم، چراکه این کار تنها قفل‌کردن ملک و زندگی مردم خواهد بود.

وی با اشاره به اینکه اخیراً محدوده بافت تاریخی به ۲۵۰ هکتار کاهش پیدا کرده اظهار داشت: مسئله اساسی ما این مساحت نیست؛ اگر واقعاً بافت تاریخی باشد حتی اگر هزار هکتار باشد ما قبول داریم اما قسمت بزرگی از این بافت ارزش واقعی تاریخی ندارد.

دکتر سقائیان‌نژاد ادامه داد: باید دید نتیجه این محدودیت‌ها چه شده است؛ مردم بومی این محلات را تخلیه کرده‌اند و از ملیت‎های دیگر ساکن بافت شده و مشکلات عدیده برای شهر ایجاد کرده‌اند.

وی با تأکید بر اینکه اگر نیاز مردم را در نظر نگیریم خودشان آثار تاریخی را از بین خواهند برد، عنوان کرد: مردم باید خودشان باید برای حراست از بافت تاریخی انگیزه داشته باشند و با زور و سرنیزه نمی‌توانیم بافت را حفظ کنیم.

شهردار قم در پاسخ به سؤالی درباره تخفیف عوارض شهرداری در پروژه‌های مسکن ملی گفت: هیات دولت در شهریور ۱۴۰۰ مصوبه‌ای داشت که شهرداری‌ها برای پروژه‌های مسکن ملی ۳۰ درصد تخفیف دهند؛ بعد قرار شد صندوقی تشکیل شود تا این ۳۰ درصد به شهرداری پس داده شود.

وی با بیان اینکه در ۱۳ دی ۱۴۰۰ قانون مالیات بر ارزش‌افزوده ابلاغ شد یادآور شد: ماده ۵۵ این قانون مطرح می‌کند که هرگونه تخفیف ممنوع است که این مصوبه مؤخر بوده و مصوبه مجلس است اما آن مصوبه قبلی، مصوبه هیات دولت است.

دکتر سقائیان‌نژاد خاطرنشان کرد: ما قبل از این مصوبه به‌جای ۳۰ درصد ۴۰ درصد تخفیف می‌دادیم؛ بعدازاین قانون یک استفساریه به شورای شهر قم فرستادیم که برای ما تعیین تکلیف کند که احتمالاً فردا دوشنبه این مسئله مطرح شود تا تکلیف ما مشخص شود، البته راه‌های مختلفی هست که ما بخواهیم از این طرح‌ها حمایت کنیم که این‌ها را مدنظر خواهیم داشت.

انتهای پیام/

image_print

نوشته های مرتبط

پروژه‌های عمرانی در مسیرهای منتهی به مسجد جمکران هرچه سریع‌تر ساماندهی شوند

najafzadeh

نشانی شهدا در کوچه‌پس‌کوچه‌های شهر قم/ نصب ۲۰۰۰ تابلوی شهید

najafzadeh

دانشجویان با پژوهش به جامعه کمک کنند

najafzadeh